CORBY

Polonia w Corby

Ogłoszenie

Przypominamy.

Użytkownicy zarejestrowani a nie mający na swoim koncie żadnych postów, będą automatycznie usuwani po 28 dniach od chwili zarejestrowania. Spowodowane jest to troską o zachowanie prywatności Forumowiczów aktywnych. Za utrudnienia przepraszamy.

Od dnia 8.10.2011 dostęp do For "Rozmowy o wszystkim i o niczym" oraz "Rodzinnie" mają użytkownicy posiadający na swoim koncie 50 lub więcej postów.

#136 2012-02-16 17:14:01

saskia77

Użytkownik

Zarejestrowany: 2012-01-19
Posty: 93
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

....jako,ze Paczulek ze mnie to do kompletu musialam zrobic dzis obowiazkowo faworki.....patrze jak znikaja w zastraszajacym tempie

Offline

 

#137 2012-02-16 17:30:18

miko

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-10
Posty: 9991
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

gdzie znikają dawaj saskia77 przepis na te suchary


Trzech nas w jednym ciele - anioł, diabeł i ja.

Offline

 

#138 2012-02-16 18:26:50

biedronka

Admin

Zarejestrowany: 2009-02-09
Posty: 7987
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

Tutaj tylko przepisy, sio stąd baby


http://lbyf.lilypie.com/4lCrp1.png
http://lbyf.lilypie.com/ungOp1.png

Offline

 

#139 2012-02-16 19:05:51

saskia77

Użytkownik

Zarejestrowany: 2012-01-19
Posty: 93
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

Baby to na Wielkanoc a teraz chcialam zapodac przepis na tlustoczwartkowe suchary


ok.30dkg maki
3zoltka ale ja dalam 2 i jedno cale jajo
5-6 lyzek gestej smietany
haha nie mialam spirytu,octu wiec zapodalam pol kieliszeczka winka dla mnie i pol do faworkow
i na czubek lyzeczki proszku do pieczenia ale jak jest wysokoprocentowy alkohol to nie trzeba

zrobic gorke z maki,wrzucic tam reszte skladnikow,wymieszac,zagniesc,walkowac,kroic w paski,przewlekac i smazyc na na glebokim oleju......
odsaczac i posypywac pudrem

Offline

 

#140 2012-02-16 19:19:07

biedronka

Admin

Zarejestrowany: 2009-02-09
Posty: 7987
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

A ja upiekłam pączki


http://lbyf.lilypie.com/4lCrp1.png
http://lbyf.lilypie.com/ungOp1.png

Offline

 

#141 2012-02-16 19:35:46

saskia77

Użytkownik

Zarejestrowany: 2012-01-19
Posty: 93
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

hahaha,a ja nie bo nie potrafie

Offline

 

#142 2012-02-16 19:39:01

biedronka

Admin

Zarejestrowany: 2009-02-09
Posty: 7987
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

Saskia ja też nie, dzisiaj robiłam pierwszy raz


http://lbyf.lilypie.com/4lCrp1.png
http://lbyf.lilypie.com/ungOp1.png

Offline

 

#143 2012-02-16 20:50:40

saskia77

Użytkownik

Zarejestrowany: 2012-01-19
Posty: 93
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

no to szacuneczek
podrzucaj mi tu receptyje na nie ) ja tez zrobie pierwszy raz,bo kiedys i to musi nastapic

Offline

 

#144 2012-02-16 23:27:58

biedronka

Admin

Zarejestrowany: 2009-02-09
Posty: 7987
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

Saskia robilam z tego:

http://kotlet.tv/paczki-z-krowka

tylko w środek dałam konfiturę różaną i drozdże suche zamiast świeżych (suchych połowa tego co świeżych)


http://lbyf.lilypie.com/4lCrp1.png
http://lbyf.lilypie.com/ungOp1.png

Offline

 

#145 2012-02-17 00:39:53

pycha

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-21
Posty: 11141
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

Biedronka, wymiatasz!


http://lbyf.lilypie.com/TnIw.pnghttp://lb2f.lilypie.com/M3pV.png

Offline

 

#146 2012-02-17 01:09:40

biedronka

Admin

Zarejestrowany: 2009-02-09
Posty: 7987
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

Pycha raczej się starzeję


http://lbyf.lilypie.com/4lCrp1.png
http://lbyf.lilypie.com/ungOp1.png

Offline

 

#147 2012-02-17 09:10:46

pycha

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-21
Posty: 11141
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

Ha, ha, skoro tak mówisz?


http://lbyf.lilypie.com/TnIw.pnghttp://lb2f.lilypie.com/M3pV.png

Offline

 

#148 2012-05-08 15:34:00

miko

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-10
Posty: 9991
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

Cebularze miko

postaram się opisać to co mniej więcej kićkam i robię bo ja jak zwykle na oko

do miski wbijam jajo, wsypuję torebeczkę suchych drożdży, solę troszkę, łyżka stołowa cukru i kubek mąki, łyżka oliwy + to mieszam i dodaję stopniowo zagrzane mleko - dodaję tyle mleka aż ta masa będzie taka gęsta lejąca - to nasz zaczyn
rośnie sobie zaczyn rośnie a między czasie dusimy cebulkę na oliwie - posolić, posypać makiem i cukrem - aby zbić ostrość

jak już zaczyn zaczyna wychodzić z miski dodaję jeszcze łyżkę oleju, soli i dosypuję po woli mąki tyle ile ciasto wchłonie ALE ma być bardzo mięciutkie

takie ciasto się bardzo ładnie dzieli i formuje w placuszki, nie lepi do rąk - na placuszek kładziemy wystudzoną cebulę, ser żółty - co kto chce
200 - 220 stopni w elektrycznym piekarniku 15 minut - gotowe


Trzech nas w jednym ciele - anioł, diabeł i ja.

Offline

 

#149 2012-05-09 00:50:25

pycha

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-21
Posty: 11141
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

Kurczę kusisz... a ja miałaś jeść zdrowo???

Dzisiaj zrobiłam pyszną pastę. Serio, wyszła super, jak na zdjęciach w książkach kucharskich (tak też smakowała). Dziubas nie lubi, ale zjadł i poprosił o dokładkę Sukcesem mogę to nazwać


http://lbyf.lilypie.com/TnIw.pnghttp://lb2f.lilypie.com/M3pV.png

Offline

 

#150 2012-05-11 17:39:30

miko

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-10
Posty: 9991
Punktów :   

Re: Corbijska książka kucharska

pycha, miałaś ta pomidorową? - mnie dziś taka pyszna pachnąca wyszła - ale na mięsie - jakieś resztki z wieprzowiny - zawsze lepsza niż na kurczaku


Trzech nas w jednym ciele - anioł, diabeł i ja.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
hotelstayfinder HELLO GUYANE, Marina 1, Studio Prestige 5 ĂŠtoiles